دورهی کارشناسی ارشد مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای ۲ سال و در ۴ ترم برنامهریزی شده است. این دوره دو بخش آموزش و پژوهش دارد و در مجموع شامل ۳۲ واحد درسی است. دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای دورهی کارشناسی ارشد مهندسی مواد در چهار گرایش استخراج فلزات، شناسایی و انتخاب مواد فلزی، جوشکاری و خوردگی دانشجو میپذیرد.
برنامه دوره کارشناسی ارشد مهندسی مواد
برنامه ترمبندی کارشناسی ارشد ورودی ۱۴۰۳
برنامه ترمبندی کارشناسی ارشد ورودی ۱۴۰۲
رویهها و مقررات کارشناسی ارشد
اخبار و اطلاعیههای کارشناسی ارشد
برنامه درسها و آزمونهای کارشناسی ارشد و دکترا
کارشناسی ارشد مهندسی مواد ـ استخراج فلزات
هدف از این دوره تربیت مهندسان حرفهای است که در زمینه استخراج فلزات و پژوهش در این زمینه شایستگیهای لازم را داشته باشند، و بتوانند در صنایع تولیدات فلزات به بررسی مسألههای مهندسی و حل آنها بپردازند. با توجه به اهمیت و گسترش صنایع تولید فلزات در کشور اعم از تولید فولاد، مس، سرب، روی، آلومینیم و نیز فروآلیاژها، دوره کارشناسی ارشد مهندسی استخراج فلزات در این زمینه بر اساس اصول هیدرومتالورژی، پیرومتالورژی و الکترومتالورژی فرایندهای تولید فلزات بنا شده است.
کارشناسی ارشد مهندسی مواد ـ شناسایی و انتخاب مواد
شناسایی و انتخاب مواد مهندسی مجموعهای از دروس نظری، آزمایشگاهی و پروژههای پژوهشی است که برای طراحی و انتخاب مواد مهندسی، روشهای ساخت قطعات، شناسایی و آنالیز ساختار مواد و آنالیز خرابیها و پیشبینی عمر قطعات برنامهریزی شده است. هدف از این دوره پرورش نیروی انسانی موردنیاز برای سازمانهای آکادمیک و پژوهشی، صنایع بزرگ و صنایع کوچک است که در پی طراحی، ساخت، و تحقیق و توسعه در زمینه مواد مهندسی هستند.
کارشناسی ارشد مهندسی مواد ـ خوردگی
مهندسی خوردگی عبارت است از «استفاده از علم و تکنولوژی برای جلوگیری یا کنترل زیانهای ناشی از خوردگی». هدف از برگزاری این دوره تحصیلی، پرورش مهندسانی است که با استفاده از روشهایی از قبیل انتخاب یا طراحی مواد مقاومتر در برابر خوردگی، طراحی مهندسی، استفاده از ممانعتکنندههای خوردگی، اعمال حفاظت کاتدی/آندی، و نیز بهکارگیری پوششهای مناسب، بتوانند میزان خوردگی مواد و سازههای فلزی را تا کمتر از حد مجاز کنترل کنند.
کارشناسی ارشد مهندسی مواد ـ جوشکاری
دوره کارشناسی ارشد جوشکاری مجموعهای از دروس نظری، آزمایشگاهی پیشرفته و پروژههای تحقیقاتی در زمینه اتصالات مواد و محصولات مهندسی است. هدف این دوره تربیت مهندسان حرفهای با شایستگی لازم در زمینه اتصالات مواد و محصولات مهندسی است. دانشآموختگان این دوره، دانش و مهارت لازم برای تهیه و تدوین دانش فنی، درک و تجزیه و تحلیل مسایل مربوط به اتصالات مواد، طراحی و تولید اتصالات بر مبنای استانداردهای تخصصی و آموزش و پژوهش برای نیازهای صنایع ملی و جهانی و مؤسسات تحقیقاتی را خواهند داشت.